Jäykkä polvi

Jäykän polven tyypillisiä syitä

Nivelkierukkavammat ovat kaikkein yleisimpiä polvivammoja. Kontaktilajeja, kuten käsipalloa, jalkapalloa ja motocrossia, harrastavilla urheilijoilla on riski saada nivelkierukkavammoja. Yhtäkkiset vääntymät tai pysähtymiset sekä myös alhaalta tehtävät ja painavat nostot voivat aiheuttaa nivelkierukkavammoja. Polven nivelkierukoiden vammat estävät polven iskunvaimennuksen. Tavallisia oireita ovat polven kuormituskipu, jäykkyys ja lukkiutuminen.

Mitä voin tehdä itse?

Hakeudu lääkärin puheille saamaan diagnoosi, jos epäilet akuuttia nivelkierukkavammaa. Sen jälkeen voit alkaa harjoittaa polvea.

Lue ja hanki tietoa, miten voit harjoittaa polveasi, kun olet saanut vihreän valon lääkäriltä.

Vaikka et pystyisikään harjoittamaan polveasi, voit aina tehdä seuraavia harjoituksia: Jännitä reisilihaksia monta kertaa päivässä, ilman että taivutat polvea.

Tue polveasi DONJOY-polviortoosilla päivän aikana ja harjoituksissa, kunnes polvesi on kuntoutunut kokonaan ja on taas hyvässä kunnossa.

Alla olevasta linkistä löydät tietoja meidän DONJOY-ortooseistamme.

LINKKI DONJOYN ERI POLVIORTOOSIEN VALIKOIMAAN

Sivustolla polviapu.fi olevat tiedot eivät korvaa ammattimaista lääketieteellistä neuvontaa. Myöskään sivuston polviapu.fi sisältöä ei saa käyttää diagnoosin tai hoidon perustana, se on ainoastaan täydentävää tietoa.