MOOTTORIURHEILU

HALUAN OSTAA DONJOY-POLVITUEN

Ennaltaehkäisevää tai postoperatiivista tukea tarvitsevat ammattiurheilijat ovat käyttäneet DonJoyn tuotteita noin 30 vuoden ajan. Eturivin urheilijat käyttävät ortoosejamme yli 44 maassa koko maailmassa. Tässä polven ja ranteen MX-erikoisvalikoimassa on monta eri mallia. DonJoyn MX-ortoosit estävät, että polvi altistuu luonnottomille liikkeille ja estää siten ACL- ja PCL-nivelsiteen mediaaliset ja lateraaliset vammat. Ortoosit tukeva ja stabiloivat jo vammautunutta polvea.

Maailmanmestarit Antonio Cairoli, Rui Goncalves, Jose Antonio Butron, Brett Metcalfe ja monet muut maailmanluokan johtavat urheilijat käyttävät DonJoyn ortooseja. DonJoy Defiance III -ortoosin avulla Cairoli voitti maailmanmestaruuden viime vuonna ja käyttää sitä edelleen vammojen välttämiseksi.

TUOTE JOKAISEEN NIVELEEN JA VAMMAAN
Motocross-vammojen tilasto osoittaa, että vammoja ei synny vain polveen, vaan usein myös olkapää-, ranne-, kyynärpää- ja nilkkaniveliin. Kauden unelmastartti voi muuttua painajaiseksi muutamassa sekunnissa. Vääränlainen alastulo voi olla se pieni asia, joka erottaa menestyksen ja vamman. DonJoy on tietoinen siitä, ja vuosien mittaan on kehitetty täysi valikoima korkealaatuisia tuotteita motocross-kuljettajan koettelemuksia ja haasteita varten, tuotteita, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Erityyppiset urheilijat ovat kokeilleet ja testanneet DonJoyn tuotteita yhdessä lääkäreittensä kanssa. Tuotteet suunniteltu estämään vammoja, mutta myös kuntoutusavuiksi vamman jälkeen. Sinun terveytesi ja turvallisuutesi on tärkeää DonJoylle. Haluamme, että voit luottaa kehoosi, vaistoihisi ja meidän tuotteisiimme!

Mitä ACL-vamma tarkoittaa polvellesi?
Eturistiside, ACL, on kaikkein useimmin vahingoittuva nivelside polvessa. ACL ohjaa, miten pitkälle polvilumpion tulee liikkua suhteessa reiteen (katso kaavio). Jos polvilumpio liikkuu liian pitkälle eteen, eturistiside (ACL) voi vahingoittua tai mennä poikki. Eturistiside on nivelside, joka ojentuu ensimmäisenä kokonaan, kun polvi on ojennettuna. Jos polvi ojentuu tämän pisteen yli (hyperekstensio), ACL voi mennä poikki.

ACL vahingoittuu usein intensiivisissä urheilulajeissa, kuten motocrossissa, kun kuljettaja saa suoran iskun, polvi vääntyy tai altistuu hyperekstensiolle. Se voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun kuljettaja saa iskun jalkaan mutkassa. Kun nivelside repeää kuuluu pamahdus, ja polvi tuntuu sen jälkeen epävakaalta. Usein vahingoittuu sekä polven sisänivelside (MCL) että eturistiside (ACL) yhtä aikaa.

Mihin eturistisidettä (ACL) tarvitaan?
ACL:n tehtävänä on stabiloida polvi. ACL:n repeämän aiheuttama epävakaus tuntuu väljyytenä ja pettämisenä, erityisesti kun polven asentoa muutetaan. Henkilöt, joilla on ACL-vamma, tuntevat epävakauden, kun he kävelevät alaspäin esimerkiksi portaissa tai mäessä, nopeassa kääntymisessä/vääntymisessä tai nopeassa liikkeelle lähdössä tai pysäytyksessä polven ollessa ojennettuna. Se voi tuntua myös niin, että polvea voi taivuttaa liikaa taaksepäin.

Ristisidevamman jälkeiset oireet eivät ole samanlaisia, ja ne ovat enemmän tai vähemmän vakavia eri potilailla. Tyypillistä ristisidevammalle on, että polvi turpoaa nopeasti heti vamman jälkeen. Turvotus johtuu verenvuodosta polvinivelessä vammautuneen nivelen vahingoittuneiden verisuonien vuoksi. Kipu ja turvotus häviää usein muutaman viikon kuluttua, mutta epävakaus jää jäljelle. Hoitoa tarvitaan fyysisen instabiliteetin ja polven liikkeiden hallitsemattomuuden vuoksi. Monia potilaita hoidetaan nivelsiteen rekonstruoivalla ja epävakautta parantavalla leikkauksella. Näin voidaan välttää nivelen muut vammat.

Miten DonJoyn 4-pisteortoosi suojaa polvea eturistisiteen repeämältä

Henkilöt, joiden polvessa on eturistisiteen repeämä, kärsivät anterolateraalisesta instabiliteetista, joka saa polven "pettämään".

Polven instabiliteettia on erittäin vaikea suoranaisesti estää ja kontrolloida, jos siinä on eturistisiteen repeämä.

Siksi DJO™:n ligamenttiortooseilla pyritään vakauttamaan polvea epäsuorasti biomekaanisella 4-pistejärjestelmällä.

4-pistejärjestelmä on todistettu kliinisesti tehokkaimmaksi tavaksi estää sääriluuta siirtymästä eteenpäin.

Vähentämällä tai estämällä (*) tehokkaasti sääriluuta siirtymästä eteenpäin 4-pisteortoosi estää tai vähentää epäsuorasti anterolateraalista instabiliteettia (endorotaatiota) polvessa, jossa on eturistisiteen repeämä, ja auttaa palauttamaan vakauden.

MOOTTORIURHEILUTARVIKKEET

Tarvikkeet, kuten nauhat ja polvisuojat, voidaan tilata verkkokaupastamme. Klikkaa alla olevaa linkkiä.

HALUAN OSTAA DONJOYN MOOTTORIURHEILUTARVIKKEITA

Sivustolla polviapu.fi olevat tiedot eivät korvaa ammattimaista lääketieteellistä neuvontaa. Myöskään sivuston polviapu.fi sisältöä ei saa käyttää diagnoosin tai hoidon perustana, se on ainoastaan täydentävää tietoa.