Kipu polven sisäpuolella

Tyypilliset syyt kipuun polven sisäpuolella

Jännetulehdus
Syntyy vammassa tai pitkäaikaisessa epätavallisessa kuormituksessa ja lähinnä urheilijoilla, mutta myös keski-ikäisillä tai vanhemmilla henkilöillä. Tulehdus voi aiheuttaa jomottavaa kipua polven takana ja sivulla, ja polvi tuntuu aralta ja on joissakin tapauksissa turvonnut.

Polven vääntyminen
Syntyy monesti sellaisissa urheilulajeissa kuin käsipallo, jalkapallo, hiihto, motocross sekä muissa kontaktilajeissa - tai nopeissa, epätavallisissa liikkeissä.

Mitä voin tehdä itse

Lievissä polvikivuissa auttaa usein, että polvea suojataan kuormitukselta, näin kivut häviävät itsestään.

Akuutin polvikivun kohdalla se tarkoittaa lepoa, puristusta, yläasentoa ja polven kylmähoitoa. Sinun täytyy lisäksi mennä lääkärin/fysioterapeutin puheille saamaan diagnoosi. Sen jälkeen voit alkaa taas harjoittaa polvea.

Kun olet saanut vihreän valon lääkäriltä/fysioterapeutilta, lue ja hanki tietoja, miten harjoitat polveasi taas.

Vaikka et pystyisikään aloittamaan polvesi harjoittamista, voit kuitenkin aina tehdä seuraavia harjoituksia: Jännitä reisilihaksia monta kertaa päivässä, ilman että taivutat polvea.

Tue polveasi DONJOY-polviortoosilla päivän aikana ja harjoituksissa, kunnes polvesi on kuntoutunut kokonaan ja on taas hyvässä kunnossa.

Alla olevasta linkistä löydät tietoja meidän DONJOY-ortooseistamme.

LINKKI DONJOYN ERI POLVIORTOOSIEN VALIKOIMAAN

Sivustolla polviapu.fi olevat tiedot eivät korvaa ammattimaista lääketieteellistä neuvontaa. Myöskään sivuston polviapu.fi sisältöä ei saa käyttää diagnoosin tai hoidon perustana, se on ainoastaan täydentävää tietoa.