Kipu polven sivulla/takana

Tyypillisiä syitä kipuun polven sivulla tai takana

Nivelkierukkavammat
Nivelkierukkavamma nuorilla kasvattaa riskiä saada nivelrikko (artroosi) aikuisena, usein 30-50 vuoden iässä. Nivelkierukkavammassa on akuutti ja jatkuva kipu, heikkouden tunne polvessa, taipumus lukkiutumiin ja turvonnut polvi.

Pes anserinus -jännealueen tulehdus
Esiintyy lähinnä keski-ikäisillä ja iäkkäillä henkilöillä, mutta myös nuoremmilla urheilijoilla. Syynä on usein vamma tai epätavallisen pitkäaikainen kuormitus. Kipu syntyy nopeasti tai akuutista, kipu on intensiivistä ja jatkuvaa polven taka- ja sisäsivulla. Polvi on arka ja joskus turvoksissa.

Juoksijan polvi (runner's knee)
Jänne-/limapussitulehdus polvinivelen ulkosivulla reisiluussa. Sitä esiintyy tavallisimmin pitkän matkan juoksijoilla. Tunnet kipua polvinivelen ulkosivulla lyhytaikaisen juoksun jälkeen.

Popliteus-jänteen tulehdus
Syy ei ole tunnettu, mutta se voi johtua siitä, että jalkaterä kääntyy ulospäin (hyperpronaatio) juostessa. Se aiheuttaa polvikipua takana ja jänteen arkuutta nivelen ulkosivulla.

Bakerin kysta
Suurentunut limapussi (bursa) polvinivelen takasivulla. Voi turvota polvitaipeessa tulehduksen seurauksena. Jos kysta puhkeaa, voi ilmaantua äkillistä voimakasta kipua polven takasivulla.

Iskias- ja lannevaivat voivat myös aiheuttaa polvikipua.

Alla olevasta linkistä löydät tietoja meidän DONJOY-ortooseistamme.

LINKKI DONJOYN ERI POLVIORTOOSIEN VALIKOIMAAN

Sivustolla polviapu.fi olevat tiedot eivät korvaa ammattimaista lääketieteellistä neuvontaa. Myöskään sivuston polviapu.fi sisältöä ei saa käyttää diagnoosin tai hoidon perustana, se on ainoastaan täydentävää tietoa.