Kipu polven ulkopuolella

Tyypilliset syyt kipuun polven ulkopuolella

Juoksijan polvi (Runner's knee)
Jänne- tai limapussitulehdus polvinivelen ulkopuolella reisiluussa. Sitä esiintyy tavallisesti pitkän matkan juoksijoilla. Tunnet kipua polvinivelen ulkopuolella lyhyen juoksumatkan jälkeen.

Jännetulehdus
Tulehduksen syy ei ole selvä, mutta se voi mahdollisesti johtua siitä, että jalkaterä kääntyy ulospäin, niin kutsuttu hyperpronaatio juostessa. Se aiheuttaa polvikipua takana ja jänteen arkuutta nivelen ulkosivulla.

Mitä voin tehdä itse?

Akuutin polvikivun kohdalla se tarkoittaa lepoa, puristusta, yläasentoa ja polven kylmähoitoa. Sinun täytyy lisäksi mennä lääkärin/fysioterapeutin puheille saamaan diagnoosi. Sen jälkeen voit alkaa taas harjoittaa polvea.

Kun olet saanut vihreän valon lääkäriltä/fysioterapeutilta, lue ja hanki tietoja, miten harjoitat polveasi taas.

Vaikka et pystyisikään aloittamaan polvesi harjoittamista, voit kuitenkin aina tehdä seuraavia harjoituksia: Jännitä reisilihaksia monta kertaa päivässä, ilman että taivutat polvea.

Tue polveasi DONJOY-polviortoosilla päivän aikana ja harjoituksissa, kunnes polvesi on kuntoutunut kokonaan ja on taas hyvässä kunnossa.

Alla olevasta linkistä löydät tietoja meidän DONJOY-ortooseistamme.

LINKKI DONJOYN ERI POLVIORTOOSIEN VALIKOIMAAN

Sivustolla polviapu.fi olevat tiedot eivät korvaa ammattimaista lääketieteellistä neuvontaa. Myöskään sivuston polviapu.fi sisältöä ei saa käyttää diagnoosin tai hoidon perustana, se on ainoastaan täydentävää tietoa.