Turvonnut polvi

Turvonneen polven tyypillisiä syitä

Polvinivelen tulehdus
Nivelessä on kipua, turvotusta, lämpöä, ja se liikkuu huonosti.

Luu- ja rustotulehdus
Luunpalanen voi irrota ja jäädä kiinni niveleeseen, mikä aiheuttaa polven lukkiutumisen. Sitä esiintyy useimmiten 15-20-vuotiaiden keskuudessa. Usein polvinivelessä on ollut aikaisemmin vamma yhden tai useamman kerran. Polvi tuntuu olevan lukossa, kivulias, heikko ja turvonnut.

Polven vääntyminen
Syntyy monesti sellaisissa urheilulajeissa kuin käsipallo, jalkapallo, hiihto, motocross sekä muissa kontaktilajeissa tai epätavallisissa liikkeissä.

Mitä voin tehdä itse

Lievissä polvikivuissa auttaa usein, että polvea suojataan kuormitukselta, sillä kivut häviävät itsestään.

Akuutin polvivamman kohdalla se tarkoittaa lepoa, puristusta, yläasentoa ja polven kylmähoitoa. Hakeudu lääkärin puheille akuuteissa kivuissa oikean diagnoosin saamiseksi. Sen jälkeen voit alkaa taas harjoittaa polvea.

Lue ja hanki tietoa siitä, miten voit jatkaa ja harjoittaa polveasi, sen jälkeen kun lääkäri/terapeutti on antanut sille hyväksynnän.

Vaikka et pystyisikään harjoittamaan polveasi, voit aina tehdä seuraavia harjoituksia: Jännitä reisilihaksia monta kertaa päivässä, ilman että taivutat polvea.

Tue polveasi DONJOY-polviortoosilla päivän aikana ja harjoituksissa, kunnes polvesi on kuntoutunut kokonaan ja on taas hyvässä kunnossa.

Alla olevasta linkistä löydät tietoja meidän DONJOY-ortooseistamme.

LINKKI DONJOYN ERI POLVIORTOOSIEN VALIKOIMAAN

Sivustolla polviapu.fi olevat tiedot eivät korvaa ammattimaista lääketieteellistä neuvontaa. Myöskään sivuston polviapu.fi sisältöä ei saa käyttää diagnoosin tai hoidon perustana, se on ainoastaan täydentävää tietoa.